selmac -
Hjem Add Om meg Kontakt

14

Tips til 17. mai

Hei bloggen ♥

N nrmer det seg 17. mai s jeg tenkte jeg kunne lage noen 17. mai cupcakes. Jeg synes de ble veldig ste og passer utrolig godt til nasjonaldagen. Fargene er de samme som p flagget og cupcakesene er lette lage. 



Muffins: 
500 g smr
600 g sukker 
8 egg
4 dl melk
800 g hvetemel 
6 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker 

Fremgangsmte: 
Pisk smr og sukker hvitt og luftig. 
Tilsett ett og ett egg og rr godt mellom hver gang. 
Tilsett vekselvis melk og hvetemel tilsatt bakepulver og vaniljesukker. 
Fyll i former ca  fulle. 
Stek p 175 grader i 18-20 minutter. 
Avkjl p rist. 

Rd og bl glasur:  

600 g mykt smr 
450 g melis
1  ts vaniljesukker 
3 ss sitronsaft 
450 g original philadelphiaost 

Fremgangsmte: 
Ha smr, melis og vaniljesukker i en kjkkenmaskin. Kjr p hy hastighet i 6 minutter.
Tilsett sitronsaft og philadelphiaost og kjr i minst 1. minutt. 
Farg litt over halve glasuren rd og litt under halve bl. 

Ha de over i spryteposer med Wilton 1M tip. 

Hvit glasur: 
300 g original philadelphiaost 
Litt melis

Fremgangsmte: 
Ha philadelphiaosten i en bolle og smak til med melis. Du vil ikke ha glasuren hverken for st eller for syrlig. 
Ha glasuren over i en sprytepose med Wilton 1M tip. 
Hvis du ikke har nok tipper til tre spryteposer bruker du tippen frst med den rde glasuren, deretter den bl og til slutt den hvite. 
Hvis du bruker koblere er det lettere ta tippen fra den ene spryteposen, skylle den og bruke den p den neste spryteposen. 

Pynt cupcakesene med dotter slik jeg har gjort under. 










Klem fra Selma ♥

  • 2

    Blbrmuffins

    Hei bloggen ♥

    Du trenger: 
    250 g smr 
    300 g sukker
    4 egg
    2 dl melk
    400 g hvetemel 
    3 ts bakepulver 
    1 ts vaniljesukker 
    Blbr 

    Fremgangsmte: 
    Pisk smr og sukker hvitt og luftig. 
    Tilsett ett og ett egg og rr godt mellom hver gang. 
    Tilsett vekselvis melk og hvetemel tilsatt bakepulver og vaniljesukker. 
    Tilsett blbrene. 
    Fyll i former ca  fulle. 
    Stek p 175 grader i 18-20 minutter. 
    Avkjl p rist. 

    Klem fra Selma ♥

  • 2

    Tiramisu cupcakes

    Hei bloggen ♥


    Du trenger:
    Muffins:
    200 g egg (ca 4 stk)
    200 g sukker
    200 g smeltet smr
    200 g hvetemel
    2 ts vaniljesukker

    Kaffesirup:
    2 dl sterk espressokaffe
    2 ts sukker
    1/2 dl marsala eller amaretto (hvis du ikke har det kan du ta litt mer espresso)

    Krem:
    3 stk eggeplomme
    3 stk eggehvite
    3 ss sukker
    250 g mascarponeost (italiensk myk ost)
    1/4 ts salt

    Fremgangsmte:
    Muffins:
    Pisk sukker og egg til eggedosis.
    Bland inn smret og ha i siktet hvetemel og vaniljesukker. Rr forsiktig, men godt.
    Fyll muffinsformer til ca 50-60 g eller 3/4 fulle og stek i ovnen i 20 minutter p 180 grader.

    Kaffesirup:
    Bland sukker og marsala/amaretto i espressokaffe og rr godt. Dynk muffinsene godt i dette mens de enda er lune.

    Krem:
    Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rr glatt. Hvis du opplever f klumper i denne s pisker du videre med mikseren slik at alle klumper blir borte og du fr en fin konsistens.
    Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Bland eggehvitene med ostekremen.
    Spryt p muffinsene med en rund tyll.



    Klem fra Selma ♥




  • hits