selmac -
Hjem Add Om meg Kontakt

4

Bakekurs

Hei bloggen ♥

I gr var jeg p bakekurs hos Anne Brith. Vi dekorerte petit fours og cookies med fondant. Mamma kjrte meg s nr kurset var ferdig mtte vi onkel og tante og gikk p Taco Republica. Vi hadde aldri vrt der fr og visste ikke hva konseptet var s vi bestilte litt for lite, men det var heldigvis godt da. 

















Klem fra Selma ♥
 

  • 2

    Pellestova

    Hei bloggen ♥

    Nr jeg vknet i gr var jeg mye bedre enn det jeg var p tirsdag s jeg ble med p skitur, men jeg merka det bde p skituren og etterp at jeg ikke var helt i form. Jeg er ikke helt i form i dag heller, men er heldigvis bedre enn p tirsdag. 

    Det har i mange r vrt en tradisjon at vi har spist kaker p Pellestova p bursdagen min. I r var jeg p konfirmasjonsleir p bursdagen min s vi dro dit i dag i stedet. 

    Oline var glad for f kake, haha. 

    Det var veldig fint ute i dag, men jeg orket ikke g p ski. 


    Hva har du gjort i dag? 

    Klem fra Selma ♥

  • 2

    Konfirmasjonsleir

    Hei bloggen ♥

    Nesten rett etter skolen p fredag dro jeg p konfirmasjonsleir. Der var jeg til i gr. Jeg hadde bursdag p sndag og feiret den p leiren. Det er tradisjon at jeg er p hytta med mormor, morfar og Oline p bursdagen min, men snn ble det ikke i r. Jeg synes egentlig ikke det er s gy vre p leir s det er en stund siden jeg var p leir sist. Kan ikke si jeg synes det var s veldig mye morsommere n, men det var greit. 

    Nr jeg kom hjem rakk jeg bare dusje og pakke om fr vi dro p hytta. Jeg har derfor ikke ftt blogget siden torsdag, men n er jeg heldigvis tilbake. Oline hadde laget frokost til meg s jeg fikk frokost p senga i dag. Vi feiret litt fordi jeg var p leir p bursdagen min. Jeg er veldig glad i g p ski, men jeg er ikke helt i form s jeg fikk ikke gjort det i dag. Jeg var helt fin i gr, men nr jeg vknet opp i dag var jeg drlig s jeg hper jeg vkner opp helt frisk i morgen. 

    Tenkte vise dere noen bilder av hvordan rommet mitt er n. Mamma og pappa maler stua s der kan det ikke vre noen mbler. Derfor ser rommet mitt ut som p bildene. Jeg visste at de skulle male stua, men ble ganske overrasket da jeg s hvordan rommet mitt s ut, haha. 











    Det eneste jeg hper de lar bli p rommet mitt en stund til er TV-en, hehe. 

    Klem fra Selma 

  • 4

    Hvordan f en svidd kake til se fin ut og smake godt?

    Hei bloggen <3 

    Fr jeg skulle feire bursdagen min skulle mamma lage en kake og jeg skulle pynte den. Mamma klarte svi kaken s den s ut som en grstein. fikse kaken overlot mamma til meg s det var min oppgave f den fin. Her er hva jeg gjorde: 



    Frst skjrte jeg av toppen slik at jeg fikk det brente der. 


    S la jeg p et tynt lag med krem. Det er viktig fordi kaken er brun og det blir et mye bedre resultat hvis man gjr det. En annen grunn til at jeg gjorde er at kaken hadde sunket ned i midten. Ved ta p krem fikk jeg jevnet ut det. Som dere ser p bildet har jeg ikke vrt s nye og gjort det s fint. Jeg lagde roser uansett s det synes ikke. 


    Deretter spryter jeg ut roser langs siden. For f rosene rosa og hvite farget jeg halve kremen rosa og la rosa og hvit krem ved siden av hverandre p en bit plastfolie. Deretter rullet jeg sammen plastfolien og snurret endene. Ved klippe av den ene enden kan du legge plastfolien i en sprytepose og spryte ut nydelige roser i to farger :) 

    Jeg fotsatte med det p toppen ogs og strdde over litt rosa glitter. Det er ikke s tydelig p bildene, men gir en fin ekstra detalj uten s mye ekstra jobb. 

    Nr du har brukt opp kremen i posen tar du ut plastfolien og legger i en ny med krem. Det blir veldig lite sl og du slipper bytte sprytepose. Du kan ogs fryse plastfoliene med krem slik at du kan bruke de en annen gang :) 


    Klem fra Selma <3 

  • 2

    Ny video: Miss A innkjp

    Hei bloggen! 

    Da har jeg endelig ftt lagt ut videoen :) 


    Klem fra Selma :) 

  • 4

    Medier og kommunikasjon

    Hei bloggen ♥


    P torsdag og fredag var jeg p medier og kommunikasjon p videregende. P fredag tegna vi dyr. Frst skulle vi tegne en kanin og s kunne vi velge. 

    Her er kaninen vr: 

    Frst tegnet vi kroppen og beina. 



    S la vi til farge. 


    Deretter gjorde vi magen lysere. 


    Og la til yne. 

    Og munn. 


    For f ansiktet ferdig la vi ogs til en snute. 


    S var det rene. 


    Og armene. 

    Vi tegna ogs en panda. 


    Og en elg. 


    Hva synes du om tegningene? 

    Videoen jeg skulle lagt ut i gr vil ikke lagres s jeg fr ikke lasta den opp p YouTube. Jeg skal prve f lagt den ut i morgen, men vet ikke om det gr s jeg kan ikke love noe. 

    Klem fra Selma ♥

  • 6

    Bursdag

    Hei bloggen ♥


    Om en uke blir jeg 15 r. Det feiret vi i dag med fire vennefamilier. Det var en veldig fin feiring :) 



    Veldig fint bilde av meg 😂


    Jeg kommer til legge ut et innlegg neste uke der jeg viser hvordan du kan forvandle en brent grstein (som mamma klarte steke for lenge) til en fin, saftig kake. 





    Vi sminket ogs Sondre. Ble han ikke fin? 



    Klem fra Selma ♥

  • 4

    Cookies

    Hei bloggen ♥

    Hvis du ikke har engelsk sukker kan du bruke vanlig sukker eller melis. Velger du melis vil du f glatte cookies, velger du sukker vil du f litt rustikke og grovere cookies.

    Du trenger:
    200 g engelsk sukker
    200 g smr
    400 g hvetemel
    1 stort egg eller 2 sm
    fr fra en vaniljestang

    Fremgangsmte:
    Miks smr og sukker hvitt. Ha i egget og litt mel.
    Ha til slutt i resten av melet og fr fra en vaniljestang
    Nr deigen klumper seg er den ferdig. Legg da deigen i plast og la den hvile i 30 minutter til 1 time i kjleskap.
    Kjevle deretter deigen ut og stikk ut former. Stek disse i 6-9 minutter p 190 grader.









    Klem fra Selma ♥

  • 2

    Grove rundstykker

    Hei bloggen ♥

    Du trenger:
    1/2 pakke gjr
    2 dl vann/melk, lunken
    1 ts sukker (kan slyfes)
    1/2 ts salt
    1-2 ss olje
    1/2 dl store havregryn
    2 1/2 dl sammalt hvete
    ca. 2 dl hvetemel

    1. Smuldre gjren i en bakebolle, tilsett litt av den lunkne vsken og rr ut gjren.
    2. Hell i resten av vsken, sukker, salt og olje. Tilsett eventuelle smakstilsetninger.
    3. Rr inn havregryn og alt det sammalte melet.
    4. Tilsett hvetemel og elt deigen jevn og smidig slik at den slipper redskap og bolle.
    5. Dekk bakebollen med en tallerken eller plast og la deigen heve til dobbel strrelse.
    6. Elt den ferdighevede deigen litt til og trill en jevn plse som du deler i like store deler.
    7. Trill glatte, sprekkfrie rundstykker eller avlange bagetter. Legg dem p bakepapir p en bakeplate.
    8. Dekk med plast og la dem heve til dobbel strrelse eller til et lett fingertrykk gr langsomt tilbake.
    9. Dusj eller pensle med vann like fr du steker. Stek og avkjl p rist.





    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Vegetarlasagne

    Hei bloggen ♥


    2 porsjoner.

    Du trenger: 

    Grnnsakssaus: 
    1/4 sellerirot (ca. 100 g), grovt revet
    2 gulrtter, grovt revet
    1 lk, finhakket
    1 fedd hvitlk, finhakket
    2 ss olje
    1/2 boks tomater
    1/2 ts oregano
    1/2 ts basilikum
    1 klype salt
    1 klype pepper

    Ostesaus: 
    3 dl lettmelk
    Jevning av 1 dl lettmelk og 2 ss hvetemel
    1/2 ts salt
    1/2 klype pepper
    1/2 klype malt muskatntt
    1 1/2 dl halvfet hvitost, revet

    5-6 lasagneplater (forkokte)

    Framgangsmte: 
    Sett ovnen p 200 grader

    Grnnsakssaus: 
    Skyll, rens og del opp grnnsakene.
    Varm oljen i en hy stekepanne eller en gryte. Tilsett sellerirot, gulrtter, lk og hvitlk og surr til lken er myk og blank. Rr forsiktig av og til.
    Ha i tomater og krydder og la grnnsakssausen smkoke i 10-15 minutter.
    Smak til med salt, pepper og urtekrydder.

    Ostesaus: 
    Kok opp 3 dl melk. Rist sammen en jevning av kald melk og hvetemel og hell det i melken under omrring. La sausen smkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat og tilsett halvparten av osten.

    Legg et lag ostesaus i bunnen av en smurt, ildfast form. Legg deretter lasagneplater, grnnsakssaus og ostesaus lagvis. Avslutt med ostesaus, dryss over resten av osten og stek i 30-35 minutter.

    Tips: Den kan ha litt lite smak s tilsett gjerne litt chili.

    Klem fra Selma ♥

  • 2

    Fylt konfekt

    Hei bloggen ♥



    Du trenger:
    Smeltet sjokolade
    Fyll

    Fremgangsmte:
    Pensle sjokoladen i en konfektform.
    Sett det i fryseren til sjokoladen har trka.
    Ha oppi litt fyll, men pass p at det ikke blir for mye. Det skal vre plass til bunnen ogs.


    Fyll opp med sjokolade og dra en kniv lett over slik at det blir rett.
    Sett konfekten i fryseren til sjokoladen har stivna helt.
    Oppbevares i fryseren og tas opp rett fr servering.

    Klem fra Selma ♥

  • 2

    Tiramisu cupcakes

    Hei bloggen ♥


    Du trenger:
    Muffins:
    200 g egg (ca 4 stk)
    200 g sukker
    200 g smeltet smr
    200 g hvetemel
    2 ts vaniljesukker

    Kaffesirup:
    2 dl sterk espressokaffe
    2 ts sukker
    1/2 dl marsala eller amaretto (hvis du ikke har det kan du ta litt mer espresso)

    Krem:
    3 stk eggeplomme
    3 stk eggehvite
    3 ss sukker
    250 g mascarponeost (italiensk myk ost)
    1/4 ts salt

    Fremgangsmte:
    Muffins:
    Pisk sukker og egg til eggedosis.
    Bland inn smret og ha i siktet hvetemel og vaniljesukker. Rr forsiktig, men godt.
    Fyll muffinsformer til ca 50-60 g eller 3/4 fulle og stek i ovnen i 20 minutter p 180 grader.

    Kaffesirup:
    Bland sukker og marsala/amaretto i espressokaffe og rr godt. Dynk muffinsene godt i dette mens de enda er lune.

    Krem:
    Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rr glatt. Hvis du opplever f klumper i denne s pisker du videre med mikseren slik at alle klumper blir borte og du fr en fin konsistens.
    Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Bland eggehvitene med ostekremen.
    Spryt p muffinsene med en rund tyll.



    Klem fra Selma ♥

  • 2

    Cottage cheese lapper

    Hei bloggen ♥


    Du trenger:
    3 egg
    1/2 ts vaniljesukker
    1 dl hvetemel
    1 ss sukker
    5 dl cottage cheese
    smr eller formfett til steking

    Fremgangsmte:
    Bland alt i en bolle.

    Stek sm lapper i en stekepanne.


    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Grove rundstykker

    Hei bloggen ♥


    Jeg anbefaler doble oppskriften fordi den er ganske liten.  

    Du trenger:
    1/2  pakke gjr
    1 ss margarin
    2 dl lunkent vann/melk
    1/2 ts salt
    2 1/2 dl grov sammalt hvete
    2 1/2 dl hvetemel

    Fremgangsmte:
    Smelt margarin i en kjele. Ta kjelen til side, tilsett vann/melk (blandingen skal vre fingervarm, ca 37 grader) og rr ut gjren.


    Hell blandingen i bakebollen og rr inn salt og alt det sammalte melet.
    Tilsett hvetemelet og elt deigen smidig og jevn, slik at den slipper redskap og bolle.

    Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel strrelse.
    Elt den ferdighevete deigen lett sammen og trill en plse som deles i tte like deler.
    Trill glatte, sprekkfrie rundstykker og legg dem p et bakepapirkledd stekebrett.
    La dem heve under plast til dobbel strrelse eller til et lett fingertrykk gr langsomt tilbake.
    Pensle rundstykkene med vann og dryss over litt sammalt mel like fr steking.
    Avkjl rundstykkene p rist.

    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Bananpannekaker

    Hei bloggen ♥


    Du trenger:
    1 banan
    2 egg

    Fremgangsmte:
    Mos bananen i en bolle. Bland inn to egg.
    Stek sm pannekaker.

    Tips: Ha p litt blbrsyltety. Blbr og banan passer veldig godt sammen, s det blir utrolig godt.

    Tips 2: Hvis du legger en pepperkakeform i stekepanna kan du lage mange morsomme figurer. Jeg fikk desverre ikke gjort det da vi ikke har noen pepperkakeformer p hytta, men jeg skal prve det nr jeg kommer hjem.  



    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Vaniljekake

    Hei bloggen ♥



    Denne kaka ser ikke veldig god ut, men tro meg det er den!

    Du trenger:
    200 g smr
    5 dl sukker
    1 l vaniljesaus
    12 dl hvetemel
    6 ts bakepulver
    2 ts vaniljesukker

    Fremgangsmte:
    Sett ovnen p 175 grader.  
    Smelt smr og bland sammen med sukker.
    Tilsett vaniljesaus og bland inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
    Hell det over i en langpanne.
    Str sukker og kanel over.




    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Halloween-fingre

    Hei bloggen ♥


    Du trenger: 
    Kransekakemasse
    Mandler 
    Melis
    Rd pastafarge 

    Fremgangsmte: 
    Form kransekakemassen s den ser ut som fingre. 
    Skold mandlene og del dem i to. Legg en halv mandel p tuppen av hver finger og press forsiktig ned. 
    Stek dem p 180 i ca 10 minutter. 
    Bland melisen med litt vann og farg den rd. 
    Spre melisen litt utover fingrene slik at det ser ut som blod. 









    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Halloween-yne

    Hei bloggen ♥


    ynene jeg brukte finner dere HER.

    Du trenger:
    200 g smr
    150 g sukker
    50 g rrsukker (kan byttes ut med vanlig sukker)
    400 g mel
    1 stort egg
    Grnnfarge
    yne

    Fremgangsmte:
    Bland smr og sukker i en kjkkenmaskin.
    Ha i mel og til slutt et stort egg.
    Farge deigen grnn med pastafarge.
    Rull ut en plse og del denne opp i sm biter.
    Rull hver bit til en ball og klem den flat i hnda di.
    Sett til slutt p yne.
    Stekes i 180 grader i 6-9 minutter. Jeg tok dem ut nr ynene hadde smelta litt for at de skulle se litt skumlere ut.











    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Halloween-cupcakes

    Hei bloggen ♥

    Formene, stjernene og skoene kjpte jeg p Cacas
     

    Du trenger:
    Cupcakes: 
    250 g smr
    300 g sukker
    4 egg 
    2 dl melk
    400 g hvetemel
    3 ts bakepulver
    1 ts vaniljesukker

    Topping: 
    1 pakke philadelphia ost 
    Melis


    Fremgangsmte:

    Cupcakes: 

    Rr smr og sukker hvitt og luftig.

    Tilsett ett og ett egg og rr godt mellom hver gang.

    Tilsett vekselvis melk og hvetemel tilsatt bakepulver og vaniljesukker.

    Fyll i sm eller store former, ca 3/4 fulle.

    Stek p 175C, midt i ovnen i 18-20 minutter.


    Topping:

    Ha osten i en bolle. Smak til med melis. 





    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Smoothie

    Hei bloggen ♥


    Grunnen til at jeg har ett egg i smoothien er for at den skal inneholde litt mer proteiner. Du trenger ikke vre redd for at det skal smake vondt for du smaker ikke egget i det hele tatt.

    Du trenger:
    1 grnt eple
    1 pakke bringebr
    1 pakke blbr
    1 ss jordbryoghurt
    1 egg
    2-3 isbiter

    Fremgangsmte:
    Ha alt i en blender og kjr til det ikke er flere klumper.





    Klem fra Selma ♥

  • 2

    Smoothie

    Hei bloggen ♥


    Her kommer oppskriften p den beste smoothie-slushen jeg har smakt.

    Oppskriften gir 2 store glass.

    Du trenger:
    300 g frosne br (jeg brukte jordbr, banan og blbr)
    200-250 g vaniljeyoghurt
    1 egg

    Fremgangsmte:
    Ha alt i en blender og kjr til smoothien er klumpfri. Drikk den med en gang da den smelter fort.





    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Smoothie

    Hei bloggen ♥


    Oppskriften gir 2 store glass.

    Du trenger:
    25 frosne jordbr
    2,5 dl blbrbiola
    2 dl vaniljeyoghurt
    1 egg

    Fremgangsmte:
    Ha alt i en blender og kjr til smoothien er klumpfri.







    Klem fra Selma ♥

  • 2

    Smoothie

    Hei bloggen ♥


    Dette er min favorittsmoothie. Den er bare helt fantastisk!!

    Det er nok til 2 store glass.

    Du trenger:
    10 frosne jordbr
    1 pakke blbr
    2 dl jordbrbiola
    2 dl vaniljeyoghurt
    1 egg

    Fremgangsmte:
    Ha alt i en blender og kjr til smoothien er klumpfri.





    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Smoothie

    Hei bloggen


    Du trenger:
    1 eple
    1 banan
    1 kopp frosne br
    2 kopper saft
    1 yoghurt

    Framgangsmte:
    Kutt opp eplet og bananen. Ha alt i en blender og kjr til smoothien er klumpfri.









    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Smoothie

    Hei bloggen ♥


    Du trenger:
    1 banan
    1/2 ananas
    4 ss kokosmelk
    8 ss ananasjuice
    1 egg
    2-3 isbiter
    Eventuelt litt musli

    Fremgangsmte:
    Kutt opp bananen og ananasen i sm biter. Ha alt i en blender og kjr til smoothien er klumpfri.





    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Smoothie

    Hei bloggen ♥


    Du trenger:
    1 kiwi
    1 grnt eple
    1 pakke blbr
    1-2 dl valgfri juice (se an hvor tykk den blir)
    1 egg
    3-4 isbiter

    Fremgangsmte:
    Kutt opp kiwien og eplet i sm biter. Ha alt i en blender og kjr til smoothien er klumpfri.







    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Pikekyss

    Hei bloggen ♥


    Denne oppskriften er fra annebrith.no. Det er den jeg alltid bruker. Den er veldig god og lett lage.

    Du trenger:
    100 g eggehviter
    200 g sukker
    Fr fra en vaniljestang

    Fremgangsmte:
    Sett ovnen p 200 grader.
    Ha eggehviter og vaniljefr i en bolle.
    Ha sukkeret p en bakeplate med papir.

    Nr du starter piske eggehvitene setter du sukkeret i ovnen.
    Etter 5-7 minutter tar du ut sukkeret. Skru ned ovnen til 100 grader.
    Sukkeret har blitt smeltet p kantene n. Pisk eggehvitene videre p medium-hy hastighet.
    Ha i det glovarme sukkeret litt etter litt. Pisk videre i 7 minutter p maks hastighet.

    Trk marengsen i minst 2 timer p 100 grader varmluft. Hvis du ikke har varmluft har du ovnen p 110 grader over- og undervarme. Du skal ikke pne ovnsdren underveis. Hvis du gjr det krymper marengsen din sammen.







    Klem fra Selma ♥

  • 2

    Verdens beste brownies

    Hei bloggen ♥


    Du trenger:
    300 g smeltet smr
    6 egg
    9 dl sukker
    6 dl mel
    9 ss kakao 
    3 ss vaniljesukker

    Fremgangsmte:
    Sett ovnen p 175 grader.
    Pisk egg og sukker tilen luftig eggedosis.
    Tilsett mel, kakao og vaniljesukker og bland godt.
    Tilsett s smret.
    Hell rren ut p en langpanne og stek i 20-25 minutter.
    Skjr opp nr den er varm.



    Str gjerne litt melis over.

    Tips! Hvis du vil kan du gjre litt mer ut av det, slik jeg har gjort her.




    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Tiramisu

    Hei bloggen ♥

    Jeg elsker tiramisu bde is og kake. Hvis jeg skal kjpe is og finner tiramsiu velger jeg alltid det. :-)
    Hvis du ikke har amaretto kan du bruke litt ekstra espresso.

    Nok til 8 porsjoner. 

    Du trenger:
    2 dl kremflte
    4 eggeplommer
    3/4 dl sukker
    300 g mascarponeost
    200 g Savoiardi-kjeks
    5 ss espresso
    2 ss amaretto
    1 ss kakao
        
    Stivpisk kremflten, pisk eggeplommer og sukker hvitt og luftig. Vend inn mascarpone og krem i eggedosisen, til du har en luftig og fast krem.
    Bland espresso og amaretto, som er en st likr, i en kopp. Legg et lag kjeks i en form, drypp over litt av kaffeblandingen og fordel et lag med krem over.
    Legg p et kjekslag til, drypp med kaffe og topp med krem.



    Sett i kjleskapet i minst 2 timer. Dryss over kakao fr servering.

    Klem fra Selma ♥
  • 0

    Spiralkake med jordbr

     

    Hei bloggen ♥


    Du trenger:
    2 rullekakebunner (oppskrift finner du her

    Jordbrsmrkrem:
    6 eggeplommer
    6 dl melis
    450 g frosne jordbr
    750 g smr
    evt. rd konditorfarge

    Pynt:
    2 kurver friske jordbr


    Fremgangsmte:
    Jordbrsmrkrem:
    Pisk eggeplommene sammen med melisen til en tykk, lys eggedosis.

    Varm opp de frosne brene (du kan gjre dette raskt i mikroen). Nr jordbrene er tinte, moses de til en jevn pur ved hjelp av en blender eller stavmikser.  

    Ha jordbrmosen i eggedosisen og bland godt.

    Ha s dette i en kjele og varm opp under stadig omrring. Jordbrblandingen skal smkoke i 5-6 minutter mens du rrer hele tiden. Den vil da bli litt tykkere i konsistensen. Avkjl helt. Dette gjres enten ved sette kjelen i vaskekummen fylt med kaldt vann eller ved sette kjelen en stund i fryseren.

     Pisk mykt smr til det er lyst i farger og luftig konsistens (dette tar ca. 5 minutter med elektrisk mikser). Vend i jordbrblandingen med en slikkepott. Farg jordbrkremen med litt konsistert rd konditorfarge hvis du nsker.

    Sett jordbrkremen i kjleskapet til den har passe tykk smrekonsistens.


    Montering:
    Del hver kake opp p langs i fire striper og renskjr kantene. Det kan lnne seg bruke linjal slik at du fr tte kakestriper som er like brede (ellers fr du ulik hyde p kaken).

     Start med smre jordbrsmrkremen over to av stripene.

    Rull sammen den ene stripen. Legg rullen deretter p den andre stripen og fortsett rulle s du fr en spiral. Legg spiralen i midten p et stort kakefat. Smr s jordbrkrem p resten av kakestripene og legg de langs rullen p kakefatet. Begynn hver gang ved legge begynnelsen p en stripe der den forrige sluttet. Slik bygger du opp en spiralkake med jordbrkrem mellom lagene.

     Bruk resten av jordbrsmrkremen til dekke hele kaken. Pynt med friske jordbr.

    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Rullekake

    Hei bloggen ♥

    Jeg elsker rullekake, og spesielt denne. Den er veldig fin og kan pyntes p den mten du vil slik at den passer anledningen ;-)

    Du trenger:
    3 egg
    1 dl sukker
    1 3/4 dl hvetemel
    1/2 ts bakepulver
    3 dl flte
    1 kurv jordbr
    1 ss sukker

    Sett ovnen p 225 grader.
    Pisk eggedosis av egg og sukker, sikt i mel og bakepulver og rr forsiktig.

    Hell og stryk rra utover bakepapiret i langpanna.
    Stek kaka lys gylden.
    Hvelv kaka p et hndkle og avkjl raskt.
    Fjern bakepapiret.
    Skiv en kurv med jordbr i fine skiver, spar noen til pynt.
    Pisk krem og ha i sukker.
    Bred kremen p den avkjlte kaka og dekk over med jordbr.
    Rull sammen.
    Dryss p med melis, og pynt med jorbrskiver.


    Klem fra Selma ♥

     

  • 6

    Dagens antrekk

    Hei bloggen ♥


    I gr og i dag har jeg vrt p medier og kommunikasjon p videregende. Jeg har en del bilder av hva vi gjorde i dag s jeg tenkte vise dere dem om noen dager nr jeg har rukket f sortert dem. 






    Genser - Carlings // bukse HER // klokke - Michael Kors 


    Hper dere fr en fin helg :) 

    Klem fra Selma ♥

  • 4

    10 ting jeg esker med vinteren

    Hei bloggen ♥

    Vinteren er snart over, men jeg tenkte jeg kunne skrive dette innlegget fr vinteren er helt over. 


    ♥ Snen ♥

    Det er s fint nr snen lyser opp ute. Om vinteren er det veldig mrkt, men snen gjr det lysere og naturen ser s vakker ut nr det er sn <3 



    ♥ Peiskos ♥

    Det sitte foran peisen med en kopp kaffe eller kakao er veldig hyggelig etter en lang dag ute :) 



    ♥ Jul ♥

    Det er alltid hyggelig med jul. Man tilbringer mye tid med de man er glad i og koser seg med god mat. 







    ♥ Stjernehimmelen ♥

    Det er p mange mter trist nr det blir mrkt ute, men det er veldig fint nr stjernehimmelen er s klar. 



    ♥ Nyttrsaften ♥

    Nyttrsaften er alltid veldig hyggelig og en fin mte starte det nye ret p. 





    ♥ Ferie ♥

    Det er alltid deilig med ferie og om vinteren er det to ferier. 





    ♥ Bursdag ♥

    Jeg har bursdag 21. februar og det er alltid veldig stas. Vanligvis er jeg p hytta til mormor og morfar p bursdagen min fordi den alltid er i vinterferien, men i r skal jeg p konfirmantleir. 





    ♥ Levende lys ♥

    Noen ganger elsker jeg levende lys, men andre ganger er jeg livredd for at noe skal ta fyr (spesielt hret mitt, haha). 







    ♥ Julekaker ♥

    Fr jul og i julen er det veldig hyggelig sitte og spise julekaker og kose seg. 







    ♥ Langrenn ♥

    Jeg elsker g p langrenn p hytta. Slalom derimot er jeg ikke s glad i. Jeg elsket det fr og syntes det var veldig gy, men de siste rene har jeg mistet interessen for det. 



    Bildene er fra We heart it

    Hva liker du best med vinteren? 

    Klem fra Selma ♥

  • 0

    Ny video

    Hei bloggen ♥


    Jeg har endelig ftt filmet en video. Jeg har begynt redigere den, men vet ikke nr den blir ferdig. Skal prve bli ferdig i lpet av de neste dagene. Her er noen bilder fra videoen: 







    I dag har jeg vrt hos legen for ta blodprve. Jeg har spryteskrekk s det var ikke veldig gy. Glad for vre ferdig med det, men det gjr alltid mer vondt etter blodprven enn i det jeg tar den s jeg sitter her og har vondt i armen  selv om det er et par timer siden jeg tok prven. Jeg skal p ballett senere og der bruker man armene mye, hehe. Det kommer nok til gjre litt vondt... 


    Hva slags video tror du jeg har filmet? 


    Klem fra Selma ♥

  • 3

    Sjokoladeblonder

    Hei bloggen ♥



    Denne oppskriften gir ca 6 porsjoner. 

    Du trenger: 
    200 g mrk sjokolade (jeg brukte Odense fordi den gir en bedre smak enn Freia) 
    Litt hvit sjokolade 
    Br 


    Fremgangsmte: 
    Her er en video som viser hvordan du kan lage sjokoladeblondene. Pynt med litt br og server. 









    Klem fra Selma ♥

  • 1

    Sjokoladekake med marshmallow fluff frosting

    Hei bloggen ♥




    Du trenger: 

    Sjokoladekake: 
    8 dl sukker
    10 dl hvetemel
    5 ss bakekakao
    2 ts kanel
    1 liter kefir
    3 ts natron
    250 g smeltet smr

    Marshmallow fluff frosting: 
    175 g mykt smr 
    5 dl melis
    200 g marshmallow fluff (1 boks) 
    3 ss Freia kakefyll med vaniljesmak
    1 ts vaniljeekstrakt

    Fremgangsmte: 

    Sjokoladekake: 
    Bland sammen alt det trre bortsett fra natron. 
    Bland natronen med kefiren. Bland det i det trre. 
    Tilsett smret og bland godt. 
    Sett kaken inn i kald ovn p 200 midt i ovnen i ca 40 min. 

    Marshmallow fluff frosting: 
    Pisk sammen alle ingrediensene til en jevn og luftig krem. 

    Pynt kaken slik du mtte nske. Jeg gjorde det slik: 










    Klem fra Selma ♥




  • hits