selmac -
Hjem Add Om meg Kontakt

8

Forbilde?

Hei bloggen 

Boken "Forbilde" kom ut på fredag. Jeg leste den i går og jeg elsket den! Sophie Elise deler mye og er veldig ærlig. Hun skriver utrolig godt og har gjort en fantastisk jobb med denne selvbiografien. 

I boken får vi ta del i oppveksten hennes og det hun har gått igjennom. Hun ble mobbet, holdt på med selvskading, hadde depresjon og angst, og hadde det tøft. Selv om ikke alle kjenner seg igjen i alt, tror jeg alle vil kjenne seg igjen i noe. Jeg tror også mange vil ha godt av å se at de ikke er de eneste som sliter med noe. 

Jeg vil anbefale boken fordi jeg tror alle har godt av å lese den. Sophie Elise har klart å få fram hvorfor man ikke skal dømme noen og at man ikke vet hele historien til folk rundt seg. En frekk eller ufin kommentar fra deg kan være det som skal til for at man for eksempel skader seg selv. Jeg tror ikke noen vil være den personen som er grunnen til at noen skader seg eller prøver å ta sitt eget liv. Ved å lese denne boken tror jeg flere hadde skjønt hvor alvorlig det er å mobbe noen eller stenge dem ute. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg har ikke delt så mye om hvordan jeg egentlig har hatt det det siste drøye året. Det har vært for personlig og jeg har ikke klart å dele mer enn det jeg har gjort. Men hvis dere vil vite mer anbefaler jeg dere å lese boken til Sophie Elise. Jeg kjenner meg igjen i mye av det hun skriver. Ikke alt, men mye. 

Andre som sliter psykisk tror jeg vil ha godt av å lese denne boken. Etter å ha lest den føler jeg meg ikke like alene om å være ensom. Jeg begynner å få en tro på at livet mitt også kan bli bra. Jeg har fått en motivasjon jeg aldri trodde jeg skulle få. Jeg begynner å se lysere på framtiden. Det tror jeg kan skje med andre som sliter også, hvis de leser boken. 

Det er veldig mange som har sagt til meg at det er andre som også sliter. De sier det for å muntre meg opp, men det er vanskelig å skjønne. Noen ganger trenger man et konkret eksempel slik som jeg gjorde, og denne boken er et veldig godt eksempel. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette ble mye mer personlig enn jeg hadde planlagt, men jeg håper dere synes det er fint :) 

Klem fra Selma 

PS: Tusen, tusen takk for at akkurat DU leser bloggen min! Jeg setter uendelig stor pris på det og tar det ikke forgitt :) 

 • 6

  Ut av komfortsonen!

  Hei bloggen ♥

  Har du noen gang vært i tvil om du skal gjøre det du har tenkt på eller ikke? Det har jeg. Mange ganger. Noen ganger ender det med at jeg gjør det, andre ganger ikke. Hvis jeg gjør det hender det at jeg angrer, men hvis jeg ikke gjør det er det større sjanse for at jeg angrer. Det er mye bedre å gjøre det og angre, enn å ikke gjøre det i det hele tatt. Tenk på alt det positive som kan skje hvis du tør å gjøre det du er redd for eller det du er usikker på om du skal gjøre!

  Jeg er ganske sjenert og har alltid vært det. Fremføringer for klassen har jeg aldri likt. I noen fag er det verre enn i andre. Det verste faget er engelsk. Opp gjennom årene er det mange fremføringer jeg skulle hatt for hele klassen som jeg bare har hatt for læreren. Det gjelder ikke bare engelsk. I de fleste fag utfordrer jeg meg selv til å ha fremføring for hele klassen. Det går som regel helt fint, men det er viktig at jeg presser meg selv. Når noen andre presser meg pleier det ikke å gå så bra. Jeg blir mer nervøs og jeg får ikke så mye ut av det. Hvis jeg gjør det selv lærer jeg mer av det og klarer meg bedre neste gang.

  Jeg er ikke muntlig aktiv i timene heller. Det går utover karakterene mine og det synes jeg er dumt, men det som betyr noe for meg er at jeg utfordrer meg selv. Før sa jeg knapt hei til noen fordi jeg var for sjenert. Nå kan jeg si hei til folk jeg ikke kjenner uten at det gjør noe. Jeg har kommet langt og vil garantert komme enda lengre. De som ikke er sjenerte, og som aldri har vært det, skjønner ikke hvordan det er. Før var jeg livredd for å bli plukket ut til å lese noe høyt for klassen eller svare på et spørsmål. Jeg går ikke lenger rundt med den følelsen. Det er helt fantastisk og jeg gleder meg til jeg blir enda mindre sjenert!


  Klem fra Selma ♥
 • hits