selmac -
Hjem Add Om meg Kontakt

2

Tutorial - Party Makeup

Hei bloggen 

Håper dere liker videoen! Abonner gjerne på kanalen min HER :) 

Klem fra Selma 

 • 6

  En fin måte å få julestemning

  Hei bloggen ♥

  Det er ikke alltid like lett å få julestemning. En fin måte å få julestemning på er å dra på julemarked! Det er utrolig fint på julemarkedet på Bærums Verk. 

  Bærums Verk har mange fredede bygninger og de har tatt vare på bygningene. Det gjør at det er kjempekoselig å gå der. De har ulike butikker der og det er en helt spesiell stemning. I julen er det også egne julemarkedsboder i tillegg til de butikkene som er der hele året. 
  Jeg elsker at det er så mange julelys, og spesielt på broa :) 
  Klem fra Selma ♥

 • 6

  Hvitt

  Hei bloggen 

  Det er uheldigvis ikke snø her hvor jeg bor. De siste dagene har det derimot vært mye rim. Det varer hele dagen og det minner i hvert fall litt om vinter og jul. I går fikk jeg tatt noen bilder mens det enda var lyst. Det er så fint ute nå, men det blir så fort mørkt at det er vanskelig å få tatt bilder. 

  Jeg har kjøpt nytt kamera og denne gangen gikk jeg for Canon. Det forrige kameraet mitt var Nikon. Det funket ikke som det skulle så vi fikk hevet kjøpet. Nikon har mange gode kameraer, men jeg var så uheldig å få et som ikke funket son det skulle. Det gjorde at jeg ikke hadde så lyst på Nikon igjen, så jeg kjøpte heller Canon EOS 760D. Det tar litt tid å lære det nye kameraet, spesielt siden jeg gikk fra Nikon til Canon. Da er det mye nytt å lære så det blir ikke perfekt, men her er noen av bildene jeg tok:   Klem fra Selma 

 • 8

  Sjokoladehus

  Hei bloggen ♥

  I år er det populært å lage sjokoladehus i stedet for pepperkakehus. Vi hadde en vennefamilie på besøk og lagde et hus per familie. Fremgangsmåten finner dere HER. Det står at man trenger 5 melkesjokoladeplater, men vi trengte 6 for pappa knakk den første når han skulle skjære ut det ene vinduet, haha!   Vi brukte gelatin i vinduene og festet det med smeltet sjokolade. Gelatinen har et fint mønster så det ser ut som gammeldagse vinduer. 


  Vi brukte melispakker til å holde huset oppe mens sjokoladen stivnet. 


  Sånn ble huset pappa og jeg lagde. Det var mye morsommere enn å lage pepperkakehus og jeg vil virkelig anbefale det :) 
  Vi satte LED-lys inni slik at det lyser opp, men husk å gjøre det før dere setter på taket. 


  Klem fra Selma ♥

 • 4

  Mørket

  Hei bloggen ♥

  Nå blir det veldig fort mørkt ute. Når jeg går hjem fra skolen har det begynt å bli mørkt allerede. Det gjør at mange blir mer sliten, mindre sosial og tenker mørkere tanker. Jeg har alltid likt sommeren best for da er jeg mye gladere og har mer energi. Det siste året har jeg ikke hatt mye energi verken på sommeren eller vinteren. Derfor merker jeg ikke så mye til mørket med tanke på energien. Allikevel merker jeg det på humøret og hvor sosial jeg er. For meg er det mye lettere å bli sittende inne og isolere meg om vinteren. 

  Jeg vil tro jeg ikke er den eneste som har det sånn. Det er synd at det skal være slik, men det er ikke så lett å gjøre vintrene i Norge lysere, hehe! Det er vanskeligere å skulle ta bilder til bloggen og filme til YouTube når det blir mørkt før jeg kommer hjem. De eneste sjansene jeg har til det er i helgene og på tirsdager. Vi slutter 12.05 på tirsdager og da er det heldigvis fortsatt lyst ute, men det er ikke alltid jeg har tid når det er lyst på tirsdager og i helgene. Alt dette gjør at det er mye vanskeligere å blogge og lage videoer på vinteren og slutten av høsten. Jeg prøver så godt jeg kan, men jeg merker at det er ganske vanskelig. Samtidig elsker jeg det så jeg kommer ikke til å slutte med det første i hvert fall :) 

  Liker du vinteren? 

  Klem fra Selma ♥

 • 2

  Kloster og mat

  Hei bloggen 

  Jeg gleder meg alltid til julemiddagen. Vi spiser pinnekjøtt og i år skal vi ha pinnekjøtt fra Klostergarden. Vi har hatt det før og det pinnekjøttet er SÅ godt! Det er mye kjøtt på dette pinnekjøttet og det er veldig god kvalitet. Sauene beiter nærme sjøen og får dermed i seg mye salt. Dette gjør at pinnekjøttet smaker ekstra godt. 

  Vi kjenner de som driver gården og har vært så heldige å få hjelpe til med lamming. Vi har sett hvor godt dyra blir behandla og hvor fint de har det. Det er fint å vite hvor kjøttet kommer fra og vite at det er god kvalitet. 


  Fenalåret er kjempegodt, men vi har et triks som gjør at vi synes det blir enda bedre. Vi tar det ut av plasten og henger det opp til tørk i et par uker, før vi spiser det til jul. 

  Er du i Stavanger-området anbefaler jeg julemarkedet i morgen. Mer informasjon finner dere HER. Jeg skulle ønske jeg kunne være med på markedet, men det er dessverre for langt unna. 


  Har du også lyst på Klosterlam? Det selges på Rema 1000 i Rogaland. Skulle ønske det ble solgt på Østlandet også :) 
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Klem fra Selma 

 • 6

  Førjulskos

  Hei bloggen 

  I går ble alle jentene i klassen (bortsett fra ei som var syk) med Marie hjem fra skolen. Vi spiste grøt, bakte pepperkaker og pyntet pepperkakene. Det var kjempehyggelig og jeg er så glad for at vi har et så godt miljø blant jentene i klassen. Vi inviterer alltid alle til bursdager og ingen blir utestengt. Det var et veldig fint initiativ av Marie og jeg hadde en super ettermiddag/kveld. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Klem fra Selma 
 • hits